bg

Modernizarea parcului

central din Glina

Reprezintă un prim pas în transformarea localității noastre intr-o comună verde și direcția în care se dezvoltă întreaga localitate.

bg

Modernizarea parcului

central din Glina

Reprezintă un prim pas în transformarea localității noastre intr-o comună verde și direcția în care se dezvoltă întreaga localitate.

Educație și cultură

Administrația locală a comunei Glina susține educația.

Utilități și Infrastructură

Investițiile în infrastructură sunt unele dintre cele mai importante.

Hotărâri de consiliu

Hotărâri, ședințe și proiectele Consiliului Local pentru anul curent.

Cereri și formulare

Simplificăm operațiunile realizate în cadrul administrației publice.

Așezare

Glina este o comună în județul Ilfov, Muntenia, România, formată din satele Cățelu, Glina (reședința) și Manolache.

Comuna se află în sud-estul județului, la sud-est de București, pe malurile râului Dâmbovița. Este străbătută de șoseaua de centură a Bucureștiului, iar în extremitatea nordică a comunei începe pe autostrada București–Constanța, care are lângă satul Cățelu o ieșire pe șoseaua de centură. Din această șosea de centură, la Glina se ramifică șoseaua județeană DJ301A, care duce spre est la satele Bălăceanca și Poșta ale comunei Cernica.

Cele mai vechi urme de locuire descoperite în perimetrul actual al judeţului Ilfov datează din Neolitic, prin vestigiile scoase la iveală în localităţile Cernica, Glina şi Vidra. Cucerirea (101-102, 105-106) şi apoi ocupaţia romană (106-271/275) a Daciei, au influenţat meleagurile ilfovene de azi, iar năvălirile, ocupaţiile temporare ale altor popoare din secolele III-VII au lăsat urme în viaţa locuitorilor, fără însă să-i disloce din locurile pe care le ocupau.

In 1981, a fost eliminat conceptul de comuna suburbana, comuna Glina devenind parte a Sectorului Agricol Ilfov, subordonat municipiului Bucuresti, sector devenit in 1998 judetul Ilfov. Pana la impartirea administrativa din anul 1968, comuna a purtat mai multe nume, după cum urmeaza: pana în anul 1937, comuna s-a numit Bobești-Balaceanca; după anul 1937, satele Glina, Bobesti, Serbanica, Manolache și Catelu se separa de Balaceanca sub denumirea Catelu; după anul 1968, localitatea este numită Glina.