450 de tablete distribuite elevilor din Glina

Toți elevii celor două școli generale din comuna Glina vor beneficia, începând de astăzi, 18 decembrie, de tablete cu internet inclus, pentru a avea acces fără probleme la cursurile desfășurate online.

Cele 450 de tablete necesare elevilor de la clasa zero până la clasa a VIII-a au fost achiziționate de Primăria Comunei Glina pentru a răspunde nevoilor tuturor copiilor din comunitatea noastră. Tabletele care au inclus și internet 4G nelimitat vor fi înmânate părinților în baza unor contracte de comodat.

Părinții fiecărui elev vor fi anunțați, prin intermediul învățătorului sau dirigintelui, când pot ridica tabletele. Programarea a fost făcută pe clase, iar părintele care ridică tableta trebuie să se prezinte la primărie doar cu cartea de identitate.

Administrația locală a comunei Glina susține educația, a făcut și va face în continuare tot ce ține de ea pentru ca dreptul fiecărui copil de a avea acces la școală să fie respectat.
Astfel:
– În contextul pandemiei de coronavirus, anul școlar 2020 – 2021 a început cu o bună conexiune wireless în fiecare școală și camere montate în toate sălile de clasă pentru ca toate cursurile să poată fi transmise online.
– Încă din luna octombrie, 170 de copii din localitate au beneficiat de tablete, puse la dispoziția lor de Ministerul Educației prin intermediul programului “Școala de acasă”. Tabletele au fost distribuite celor care au formulat cereri în acest sens, în baza criteriilor stabilite de minister.
– Pentru securitatea cursurilor online a fost implementată soluția “LABORATOR DIGITAL – ARISTOTEL”, integrată cu platforma Office 365 a Microsoft, care oferă un pachet de predare digital complet și ușor de folosit, ajutând, în același timp, la simularea, aproape în totalitate, a mediului real dintr-o sală de curs.