Lucrări de modernizare la Școala nr. 1

Grădinițele și școlile din Comuna Glina se vor redeschide în scenariul galben anunțat de autoritățile centrale începând de luni, 8 februarie 2021.
Astfel:
Preșcolarii din comuna noastră sunt așteptați să se întoarcă în grădinițe la activitățile derulate și înainte de izbucnirea pandemiei, cu respectarea măsurilor împotriva răspândirii îmbolnăvirilor.
Elevii claselor a VIII-a vor studia la Școala nr. 3 – Bobești, iar cei ai claselor V-VII vor urma cursurile online.
Și școlarii din clasele primare (0-IV) vor reveni în bănci chiar dacă lucrările de reabilitare și modernizare la Școala nr. 1 Glina sunt în plină desfășurare. Copiii vor putea studia fără probleme la parterul clădirii în timp ce școala se modernizează.

Pentru noi, cei din administrația locală a Comunei Glina, investițiile în infrastructura de educație sunt extrem de importante și, de aceea, am profitat de această perioadă pentru a demara modernizarea Școlii nr. 1. Lucrările includ renovarea interioarelor, schimbarea pardoselii și a geamurilor, modernizarea instalației de încălzire, a instalației electrice, a instalațiilor sanitare, montarea de instalații de climatizare și ventilație și realizarea sistemului de semnalizare incendiu. De asemenea, clădirea va fi izolată termic la exterior și va beneficia de un acoperiș nou și modern. În plus, va fi extinsă cu o sală de sport modernă, cu o suprafață de 270 de mp. Proiectul urmează să fie finalizat în septembrie anul acesta, înainte de deschiderea anului școlar 2021 – 2022.